2014's 14 bästa bilder

2015-02-09 23:17:27
Det här inlägget kommer kanske lite sent eftersom det redan gått en månad på året, men det var ändå ett inlägg jag ville göra. Har gått igenom mitt bildarkiv från 2014 och tagit ut mina 14 bästa bilder (fotomässigt alltså) från 2014 och tänkte visa dem i ett inlägg här! 
 
De första är lite mindre eftersom min bloggdesign var smalare då. Vet att det ser lite roligt ut men brukar bara spara de redigerade i storleken som jag ska ha på bloggen. Ber om ursäkt för det. :/ 
 
 
Första bilden är tagen de första dagarna i Januari. Det är ett självporträtt men ändå är jag riktigt nöjd med bilden. Den är så enkel och den blev precis som jag ville ha den vilket är kul eftersom jag la ner väldigt mycket tid på att redigera den. 
 
 
Andra bilden är från en cake-smash som jag hade med Julia när hon fyllde ett år. Det blev inte så mycket till cake-smash och de andra bilderna blev rätt dåliga pga ljuset, men den här har jag lyckats ljusa upp rejält och tycker den är gullig på något sätt. :) 
 
 
Finns inte så mycket att säga om dessa två bilder. Två naturbilder där ljuset var perfekt och fokusen var med mig.
Riktigt nöjd, speciellt med den på blommorna i solnedgången!
 
 
Den här bilden kommer från studentfotograferingen med Moa. Är egentligen nöjd med alla bilderna från den dagen -
ljuset var perfekt, fin bakgrund och en snygg modell! Kan det bli bättre? 
 
 
Den här bilden är tagen på midsommarafton. Vädret var superfint den dagen (trots att man bor i Sverige) så jag tog med mig kameran och stativet ut i skogen och fotade lite. Hade gjort en blomkrans bara för bilderna och satt på mig min fina klänning från Hollister och allt blev bara så himla bra. Ja, riktigt nöjd faktiskt!
 
 
Ännu två natur/djurbilder som jag är nöjd med. Dessa är faktiskt från samma dag taken i min pappas trädgård, där jag hade turen att vara omringad av massa fjärilar samtidigt som jag faktiskt hade kameran med. Hann knäppa några bilder och valde just dessa för att jag gillar bakgrunden på båda. 
 
 
Den här har jag med som favorit för att påminna mig själv om att fota mer siluetter detta året. Det är så enkelt men så fint och stilrent. Bilden är egentligen inget speciellt, men det är den enda siluett-bilden jag tog på hela året så den fick vara med.
 
 
Märks det att 2014 var året för djur/natur-bilder eller? Även dessa två är tagna samtidigt, en dag i parken när jag var utbytesstudent i Tyskland. Getingar är snabba djur och svåra att fånga på bild (speciellt när man fotar bakåtvänt och vill komma så nära som jag var på andra bilden) och jag är väldigt stolt över dessa bilder. 
 
 
En bild från första frosten. Fick perfekt skärpa vilket jag tycker är svårt när man fotar med bakåtvänt objektiv. Men vad som gör bilden tilltalande är att den har en neutral bakgrund så motivet sticker ut, vilket jag gillar. 
 
 
När jag såg den här bilden tyckte jag på en gång att det var den bästa vinterbilden jag någonsin tagit. Vet inte riktigt om det är det, men jag tycker om den i alla fall. Inget särskilt motiv egentligen, men med en perfekt skärpa och ljus kan vilket motiv som helst bli bra på bild. 
 
 
Och sista bilden får vara ett till självporträtt. Vädret den här dagen var helt perfekt - nyfallen snö med strålande sol. Självklart var jag tvungen att fota! Landskapsbilderna från den här dagen blev sådär, har fortfarande inte riktigt fattat grejen hur man får snygga landskapsbilder så därför fick det bli ett självporträtt som representerade den här dagen. 
 

 
Så, det var mina 14 fotofavoriter från 2014! Vad tycker ni om dem? 2014 var ett år där jag fotade kanske inte så mycket som tidigare år, men ett år som jag också lärde mig att less is more. Har inte så mycket i mina bakgrunder längre och fokuserar mest på att sätta ljuset och skärpan rätt, vilket jag tycker att jag har utvecklats en del med! 2015 ska jag försöka förverkliga mina fotoideér och fota allt det som jag alltid velat fota. Ska också försöka bli bättre på att ta porträtt, något jag knappt gjorde förra året. Ska även fota mitt gymnasiearbete, hoppas att det blir bra.. :) 
 
Tänkte att jag kanske skulle göra lite fler årsfavoriter från 2014... Eller en lista på saker jag vill göra 2015.. Ja, vi får se. Ska även detta året försöka göra månadsfavoriter i slutet av varje månad (kanske inte foto då utan mer skönhets/kläder eftersom jag älskar att titta på såna på youtube i slutet av varje månad!) men vi får se hur det går haha. :) 

Skrivet av: Moa • Blogg: http://komigenmoa.blogg.se

Men åh, hur fin är inte du då? saknar dig vännen <3

Svar: saknar dig med bästa! Kom hem snart <3
Elin Ernér

2015-02-11 // 21:38:05

Kommentera inlägget här:


* Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (bara jag som ser)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0