helgen

2015-02-24 19:10:30
 
Här har det stått tomt, av flera olika anledningar. Har svårt att blogga på skoldagar eftersom jag dels inte kan fota eftersom det är mörkt när jag kommer hem, men också för att jag sover efter jag kommit hem från skolan och sen pluggar på kvällen. På så sätt blir mina dagar ganska fulla och inte särskilt intressanta. Idag är skolveckan jättejobbig med flera prov och inlämningar. Men det är bara att ta sig igenom det och ta en vecka i taget. Kommer närmare sommarlovet hela tiden, vilket är det enda jag tänker på. 
 
Den här helgen har varit den bästa på länge, men också den värsta som jag hade kunnat tänka mig. I Fredags åkte jag och mamma till Helsingborg för att hälsa på min syster som vi inte hade sett sen jul. Vi hade en jättetrevlig helg och på lördagen överraskade hon oss med att vi åkte till Köpenhamn! Har aldrig varit där och shoppade som en tok. Är verkligen nöjd över mina inköp, visar de i ett annat inlägg kanske om ni vill.
 
Tyvärr slutade söndagskvällen på absolut sämsta sätt, med ett jättejobbigt besked, men det gäller bara att vara stark och kämpa sig igenom denna krisen med.

söndagsångesten

2015-02-15 21:59:00
 
Nu är det söndag igen och mitt lov har redan tagit slut. Har inte gjort så mycket, träffat kompisar, shoppat, vart på filmkväll och varit på bio! Jag och Karl såg Fifty shades of grey i torsdags och den var verkligen riktigt bra. Över mina förväntningar faktiskt, och jag hade ganska höga förhoppningar eftersom jag tyckte om böckerna så mycket. Men jag tyckte den var riktigt bra faktiskt. Helt klart sevärd! 
 
Imorgon börjar skolan igen och det är ganska blandade känslor. Skönt att komma tillbaka till rutinerna men samtidigt tråkigt när man vet berget med skolarbete som väntar. Dock blir denna veckan kort för jag har helgen att se fram emot då jag ska åka till Helsingborg! Tiden går fortare när man har något att se fram emot. 
Hoppas att ert lov varit bra eller att ni har ett roligt lov som väntar denna veckan! 

2014's 14 bästa bilder

2015-02-09 23:17:27
Det här inlägget kommer kanske lite sent eftersom det redan gått en månad på året, men det var ändå ett inlägg jag ville göra. Har gått igenom mitt bildarkiv från 2014 och tagit ut mina 14 bästa bilder (fotomässigt alltså) från 2014 och tänkte visa dem i ett inlägg här! 
 
De första är lite mindre eftersom min bloggdesign var smalare då. Vet att det ser lite roligt ut men brukar bara spara de redigerade i storleken som jag ska ha på bloggen. Ber om ursäkt för det. :/ 
 
 
Första bilden är tagen de första dagarna i Januari. Det är ett självporträtt men ändå är jag riktigt nöjd med bilden. Den är så enkel och den blev precis som jag ville ha den vilket är kul eftersom jag la ner väldigt mycket tid på att redigera den. 
 
 
Andra bilden är från en cake-smash som jag hade med Julia när hon fyllde ett år. Det blev inte så mycket till cake-smash och de andra bilderna blev rätt dåliga pga ljuset, men den här har jag lyckats ljusa upp rejält och tycker den är gullig på något sätt. :) 
 
 
Finns inte så mycket att säga om dessa två bilder. Två naturbilder där ljuset var perfekt och fokusen var med mig.
Riktigt nöjd, speciellt med den på blommorna i solnedgången!
 
 
Den här bilden kommer från studentfotograferingen med Moa. Är egentligen nöjd med alla bilderna från den dagen -
ljuset var perfekt, fin bakgrund och en snygg modell! Kan det bli bättre? 
 
 
Den här bilden är tagen på midsommarafton. Vädret var superfint den dagen (trots att man bor i Sverige) så jag tog med mig kameran och stativet ut i skogen och fotade lite. Hade gjort en blomkrans bara för bilderna och satt på mig min fina klänning från Hollister och allt blev bara så himla bra. Ja, riktigt nöjd faktiskt!
 
 
Ännu två natur/djurbilder som jag är nöjd med. Dessa är faktiskt från samma dag taken i min pappas trädgård, där jag hade turen att vara omringad av massa fjärilar samtidigt som jag faktiskt hade kameran med. Hann knäppa några bilder och valde just dessa för att jag gillar bakgrunden på båda. 
 
 
Den här har jag med som favorit för att påminna mig själv om att fota mer siluetter detta året. Det är så enkelt men så fint och stilrent. Bilden är egentligen inget speciellt, men det är den enda siluett-bilden jag tog på hela året så den fick vara med.
 
 
Märks det att 2014 var året för djur/natur-bilder eller? Även dessa två är tagna samtidigt, en dag i parken när jag var utbytesstudent i Tyskland. Getingar är snabba djur och svåra att fånga på bild (speciellt när man fotar bakåtvänt och vill komma så nära som jag var på andra bilden) och jag är väldigt stolt över dessa bilder. 
 
 
En bild från första frosten. Fick perfekt skärpa vilket jag tycker är svårt när man fotar med bakåtvänt objektiv. Men vad som gör bilden tilltalande är att den har en neutral bakgrund så motivet sticker ut, vilket jag gillar. 
 
 
När jag såg den här bilden tyckte jag på en gång att det var den bästa vinterbilden jag någonsin tagit. Vet inte riktigt om det är det, men jag tycker om den i alla fall. Inget särskilt motiv egentligen, men med en perfekt skärpa och ljus kan vilket motiv som helst bli bra på bild. 
 
 
Och sista bilden får vara ett till självporträtt. Vädret den här dagen var helt perfekt - nyfallen snö med strålande sol. Självklart var jag tvungen att fota! Landskapsbilderna från den här dagen blev sådär, har fortfarande inte riktigt fattat grejen hur man får snygga landskapsbilder så därför fick det bli ett självporträtt som representerade den här dagen. 
 

 
Så, det var mina 14 fotofavoriter från 2014! Vad tycker ni om dem? 2014 var ett år där jag fotade kanske inte så mycket som tidigare år, men ett år som jag också lärde mig att less is more. Har inte så mycket i mina bakgrunder längre och fokuserar mest på att sätta ljuset och skärpan rätt, vilket jag tycker att jag har utvecklats en del med! 2015 ska jag försöka förverkliga mina fotoideér och fota allt det som jag alltid velat fota. Ska också försöka bli bättre på att ta porträtt, något jag knappt gjorde förra året. Ska även fota mitt gymnasiearbete, hoppas att det blir bra.. :) 
 
Tänkte att jag kanske skulle göra lite fler årsfavoriter från 2014... Eller en lista på saker jag vill göra 2015.. Ja, vi får se. Ska även detta året försöka göra månadsfavoriter i slutet av varje månad (kanske inte foto då utan mer skönhets/kläder eftersom jag älskar att titta på såna på youtube i slutet av varje månad!) men vi får se hur det går haha. :) 

lite inspo

2015-02-07 00:33:00
@elinerner
 
När denna terminen drog igång började vi även ha en lektion med vårt gymnasiearbete på schemat. Har tänkt en del på vad jag vill göra och tror jag fått några idéer och alternativ till vad jag vill hitta på. Därför har jag redan nu börjat söka inspiration för olika teman. Vill verkligen lyckas med mitt gymnasiearbete och jag hoppas att jag kommer känna mig nöjd när jag väl är klar!
 
Någon mer som vet hurdant gymnasiearbete ni ska göra? Eller någon som kanske går i trean nu och är klar redan? 

första februari

2015-02-01 19:17:48
Kan knappt fatta att det är första februari idag. Årets första månad bara flög förbi och nu är vi redan i Februari. I Januari har jag inte gjort något speciellt, det är som vanligt en slappmånad där dagarna bara går. Gillar att ha en lugn start på året och bara ha tid för mig själv, vilket är precis vad jag har gjort i januari.
 
I februari har jag inget speciellt inplanerat, mer än att fira Julias två årsdag, ha ett välförtjänt sportlov, gå på bio och åka till Helsingborg. Ser fram emot februari. Hoppas ni har haft en bra helg och får en bra februari! Kram

RSS 2.0